Pedagog Nurgül Ünsal

Genel olarak benimsediğim evrensel değerleri okuluma ve hayatıma yaymaya çalışıyorum. Öyle yayılsın ki üstümde emanet durmasın, içselleşsin, derinlemesine bir bakışla farkedilsin. Bu anlamda anneliğimin ve eğitimciliğimin şekillenmesinde etken olan çok önemli temel bir felsefe var;

MONTESSORI…

Uzm. Psikolojik Danışman-Pedagog, Nurgül Ünsal, 1974 İstanbul doğumludur. İstanbul Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 1997 mezunudur. Lisans eğitiminde temel pedagoji derslerini; Prof. Dr. Haluk Yavuzer, Prof. Dr. Norma Razon, Prof. Dr. Ümit Davaslıgil, Doç. Dr. Oya Güngörmüş, Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan  almıştır. 1995-1996 yılları arasında Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Bölümü’nde Çocuk Psikiyatrisi Stajı’nı ve İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Çocukevi’nde de okul öncesi stajlarını tamamlamıştır.

Bizim Ülke Derneği’nde eğitim eksikliği bulunan çocukların 1995-1996 yaz eğitim programlarında gönüllü eğitmenlik görevini yapmıştır. Mesleğe özel eğitimci olarak başlamış, zihinsel özürlü ve otistik çocuklarla özel eğitim çalışmaları yapmıştır. Dikkat eksikliği – hiperaktivite bozukluğu ve özel öğrenme bozukluğu konularında araştırmalar yaparak bu konuda deneyim kazanmıştır. Aile ve Çift Terapisi eğitimlerini ( Dr. Murat Dokur, Psikiyatr) tamamladıktan sonra çocuklardaki ruhsal-davranışsal sorunlarla ilgili bireysel çalışmalarının yanı sıra öğretmenlerle ve anne-babalarla “çocuklarla etkili iletişim” ve “aile içi etkili iletişim” konusunda grup çalışmalarının liderliğini yapmaktadır. Okul öncesi eğitimde kullanılan tüm gelişimsel – tarama testlerini ve Gelişimsel Temas Terapisini uygulamakta olup çeşitli anaokullarındaki okul öncesi eğitim danışmanlık görevini sürdürmekte ve yabancı uyruklu ailelere özel eğitim hizmeti sunmaktadır.

İl Sağlık Müdürlüğü onaylı sertifikalı ilkyardımcıdır. Sivil Savunma gönüllüsüdür. Sorumlu olduğu bölgede 2 yıl Afet Koordinatörlük görevini yürütmüştür. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü danışmanlık görevini sürdürmektedir.

Özel Parlak İnciler Montessori Kreş ve Anaokulu’nun kurucu ortak ve yöneticisidir, ikiz kız annesidir. İngilizce ve Japonca bilmektedir. Montessori Eğitim yöntemini eğitim felsefesi olarak kabul eden anaokulunda okul öncesi öğretmenlerin çocukluk çağı ruhsal-davranışsal problemlerinin tanı ve sağaltımına yönelik süpervizörlük yapmakta, öğrencilerin bireysel montessori eğitim programlarını hazırlamakta ve yürütmektedir.

Fuat Şahin

Eğitim bilinçli bir eylemdir. İnsanların kazanım sağlamaları için bu eylemin doğru kişilerle ve kurumlarla yürütülmesi gerekiyor.  Bu söylemi  çocuklarımın eğitim süreçlerinde deneyimlemiş bir baba olarak ülkemizin geleceği ve garantisi olan çocuklarımızın daha iyi bir eğitim görmeleri ve bilinçli birer dünya insanı olmalarında  benim de bir katkımın  olması düşüncesiyle eğitimin temel basamağı  olan anaokulundan başlayarak  sn Nurgül Ünsal ile birlikte  kutsal adımı atmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayım.

1968  yılında doğdum. İlk , orta, lise  eğitimimi  İstanbul’da   tamamladıktan sonra  üniversite eğitimimi   Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamladım.  Daha sonra  yüksek lisansımı Ekonomi alanında İstanbul  Yeditepe Üniversitesi  MBA  Programı’nda yaptım.  Yüksek lisans programından sonra 13 yıl  insanlık tarihi,  sosyo ekonomik  yapılarında yakın tarih, uygarlığın kuruluş tarihi ve etkileri üzerine çalışmalar yaptım. Ortadoğu ve Asya  ülkelerinde bulunarak  alan çalışmalarında bulundum.  Kendi kurduğum  üretim ve hizmet sektörü işletmelerinde  genel müdürlük yaptım.  2007 yılında   okul öncesi eğitimi alanında  hizmet vermek için girişimlerime başladım.  2014 yılında okul binalarımızı hizmete açarak Pedagog Nurgül Ünsal ile birlikte Parlak İnciler Montessori Anaokulu ve kreşi birimini  kurduk. Halen  çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak için  hizmet vermekteyiz.